Rabu, 5 September 2012

Tutorial-mini rose

Gambar dah lama ambik tapi mood nak buat tutorial xdok haahaha camne tu. Bukan xde mood, malas sebenanrnya yang lebih hahahaha. Bunga rose ni pattern asal dari blog Attic24. Dia guna UK crochet terms. Kita kan guna US punya so tutorial ni adalah US crochet terms.

Macam biasa tutorial adalah dalam English. Terms yang digunakan adalah :-

- ch (chain)
- sc (single crochet)
- dc (double crochet)
- hdc (half double crochet)
- sl st (slip stitch)


Start with 26 ch. Sc in 2nd ch from hook, continue working a row of sc. Turn.


Work 5 dc in second chain from hook ( 5dc in the same stitch). Slip stitch to the next stitch. This is the first large petal.


Crochet another 4 large petals by repeat the above steps.

Refering to the above steps, make another 4 medium petals using the same steps above by replacing the dc with hdc.

Refering to the same steps, make another 3 small petals using the same steps above by replacing the hdc with sc.


You will have 5 big petals, 4 medium petals, 3 small petals. Total 12 curly petals.


Dont forget to leave about 20cm yarn tail to stitch.


Stitch to secure your rose and finish.



Ok siap sekuntum bunga rose. Next entry saya akan buat tutorial untuk daun pulak.

Pattern asal boleh lihat di Attic24


Selamat mencuba :D. Kalu tak paham boleh tinggal komen ye :D

2 ulasan:

Jaw @ MyGamanBorNeo berkata...

cute & simple ... memang pandai la marina ni buat tutorial senang mau faham.

Has berkata...

cantik! nnt Has nk try gak. tq for sharing